Projekt izvaja Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Ministrstvo za šolstvo in šport ter Ministrstvo za zdravje v sodelovanjem z organizacijami kmetov, čebelarjev in živilske industrije ob strokovni podpori Inštituta za varovanje zdravja RS, Kmetijske svetovalne službe Slovenije in Zavoda RS za šolstvo.
Namen in cilji Tradicionalnega slovenskega zajtrka:
- izobraževati, obveščati in ozaveščati učence o pomenu zajtrka v okviru prehranjevalnih navad,
- poudariti pomen in prednost lokalno pridelanih živil slovenskega izvora,
- poudariti pomen kmetijske dejavnosti za okolje,
- poudariti pomen čebelarstva za kmetijsko pridelavo,
- splošno ozaveščanje učencev o pomenu zdravega načina življenja, vključno s pomenom gibanja in izvajanja športnih aktivnosti.
Več informacij o projektu najdete na spletni strani:
http://www.tradicionalni-zajtrk.si/
V spodnjih priponkah lahko najdete zloženko in plakat na temo Tradicionalnega slovenskega zajtrka in Dneva slovenske hrane: